Terug naar overzicht

PACKS ‘GreenCars’ voor emissieloze stadslogistiek.

PACKS ‘GreenCars’ voor emissieloze stadslogistiek.

Met de eerste aanschaf van een viertal Packs ‘GreenCars’ gaf het bedrijf onlangs de kick-off voor haar project ‘Emissieloze stads- en regio distributie’. 



Foto: Directeur Michel Oude Vrielink (l) van Flinc-ev.nl overhandigt de sleutels aan Packs Marketing Directeur Gerdwin Lammers.



Vanaf 1 januari 2025 moeten minstens 30 Nederlandse binnensteden emissievrij bevoorraad worden. Bevoorrading van winkels mag in die gebieden dan alleen nog met zero-emissie aangedreven voertuigen plaatsvinden, dat is afgesproken in het Klimaatakkoord. Dit betekent, dat alle nieuwe bestelwagens vanaf die datum een zero-emissie aandrijving moeten hebben.



“Wij hebben als kleinste model voor onze emissieloze (binnen)stad distributie nu gekozen voor de Flinc-EV Cargo”, legt Packs Marketing Directeur Gerdwin Lammers uit. “Deze wagens zijn door de geringe afmetingen bijzonder geschikt voor de vaak smalle binnensteden, maar komen ook in de regio's op de 80km ‘N-wegen’ goed mee. Ze zijn van alle gemakken voorzien, zoals een airco, navigatie en een achteruitrijcamera.”



Introductie video (zet eventueel uw geluid aan): Packs GreenCars



Voor Directeur Deliveries Maarten Ouwehand van Packs was met name de beladingsgraad een belangrijk punt. “We hebben gekozen voor een maximaal verlengde en verhoogde opbouwbak van maar liefst 2,6 m3. Deze hebben we voorzien van een roldeur aan de achterzijde en een deurtje aan de bestuurderszijde voor het gemakkelijk en veilig uitladen van een zending bij de bezorging in de last-mile. De wagens worden ’s nachts aan het gewone 220V stroomnet opgeladen en hebben, afhankelijk van het rijgedrag, een actieradius van 80-100 km en kunnen 80 km per uur rijden. De eerste wagens worden verdeeld tussen de PacksCenters in Deventer, Leeuwarden, Leiden/Zoeterwoude en Meppel, waar we ze uitgebreid op inzetbaarheid zullen testen”, aldus Maarten Ouwehand.



Bij het bedrijfsprofiel vindt u meer over en contactinfo van ‘PACKS’.


 
 
Over Transport.nl

Transport.nl is hét nieuwe portal voor en door transporterend Nederland. Wij bieden een selfservice omgeving waarbinnen bedrijven zich uitstekend kunnen profileren. De inhoud van de website moet zoveel mogelijk door transporteurs (of aan de transportbranche gerelateerde bedrijven) tot stand komen. Bedrijven kunnen op Transport.nl zelf zeer uitgebreide bedrijfsprofielen aanmaken, (binnenkort) ladingen uitwisselen, offerteaanvragen van (nieuwe) klanten ontvangen, vacatures plaatsen, cv’s doorzoeken, opleidingen aanbieden, nieuws delen en nog veel meer.

Maak nu gratis een account aan!